Μετά από σχεδόν 2 χρόνια παρουσίας στα κοινωνικά δίκτυα και 11 μήνες ως κίνηση πολιτών που διεκδικεί την ψήφο των κατοίκων του νησιού μας, για μια Σύρα ανοιχτή και ανθρώπινη που μπορεί να προσφέρει περισσότερα στους κατοίκους της, για τη «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» έφτασε η ώρα του απολογισμού και των αποφάσεων.

Ήταν επιλογή μας να διατηρήσουμε όλο αυτό το διάστημα – πρώτα απ’ όλα – την αξιοπρέπεια μας, να τιμήσουμε την πολυετή ανιδιοτελή προσφορά μας στον τόπο και να ασχοληθούμε με την ουσία. Έχοντας αποδείξει ότι πρωτοβουλίες όπως «Τα νεοκλασικά της Σύρου εκπέμπουν SOS», «Νησιώτες υπέρ του Μεταφορικού Ισοδύναμου», «Θέλω η Σύρος να είναι υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021» και διοργανώσεις όπως το «Φεστιβάλ Λουκουμιού» και το «Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ», μπορούν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη στο νησί μας και στους κατοίκους του, μόνη μας επιδίωξη γι’ αυτό, το επόμενο βήμα, ήταν η επίτευξη ακόμα υψηλότερων στόχων, ακόμα μεγαλύτερων επιτυχιών.Για ένα νησί που δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες των κατοίκων του, με ιδιαίτερη μέριμνά στα «θέλω» των παιδιών και των ατόμων με κινητικά προβλήματα, αξιοποιώντας και προστατεύοντας τους φυσικούς και πολιτισμικούς του πόρους.

Με αυτό το σκεπτικό, προτιμήσαμε να αφιερώσουμε τον όποιο ελεύθερο χρόνο μας απομένει από τις επαγγελματικές και οικογενειακές μας υποχρεώσεις, σε γόνιμες συναντήσεις με φορείς, σε ραδιοφωνικές εκπομπές– συζητήσεις με δημιουργικούς ανθρώπους του νησιού, σε μηνιαία κόμικ για τρέχοντα ή χρονίζοντα προβλήματα, και εντέλει, στην παρουσίαση των θέσεων του Προγράμματος Έργων & Δράσεων 2024-2028 του Συνδυασμού μας. Γενικά, επιλέξαμε να κάνουμεόλα εκείνα που πιστεύουμε πως συγκροτούν μια σοβαρή διεκδίκηση της διαχείρισης του μέλλοντος του νησιού μας για την επόμενη 5ετία.

Όπως έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη, το σοβαρότερο πρόβλημα του Δήμου είναι η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του. Για πολλά χρόνια οι συνθήκες εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων απέχουν παρασάγγας από εκείνο που ονομάζεται «εργασιακό περιβάλλον στο οποίο αξίζει κάποιος να εργάζεται». Σε ένα Δημόσιο Οργανισμό με περισσότερους από 250 υπαλλήλους, μερικά εκατομμύρια ευρώ προϋπολογισμό και μια τεράστιας αξίας ακίνητη περιουσία, καμία Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να είναι επιτυχημένη χωρίς τη συμβολή των εργαζομένων του Δήμου.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, μόνη μας αγωνία υπήρξε η αναζήτηση συμπολιτών μας, που την επόμενη μέρα θα μπορούσαν – ως αιρετοί – να συμβάλουν στην υποστήριξη και ενθάρρυνση αυτών των ανθρώπων, προκειμένου να χαράξουμε μαζί τους και να κάνουμε πράξη την αναπτυξιακή στρατηγική του νησιού για τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα πάντα με τα «θέλω» των Συριανών. Απευθυνθήκαμε σε ανθρώπους που διέθεταν τα προσόντα, την ανιδιοτέλεια και την αποδεδειγμένη όρεξη για προσφορά στο συνάνθρωπο και στον τόπο. Δυστυχώς, η διάθεση για ενεργή συμμετοχή στα κοινά δεν ήταν τόση που να μας δώσει τη δυνατότητα συγκρότησης ενός διαφορετικού ψηφοδελτίου. Για τους περισσότερους, οι επαγγελματικές και άλλες ανειλημμένες υποχρεώσεις, δεν αφήνουν περιθώρια ενασχόλησης τους και στη διοίκηση του Δήμου.

Σήμερα λοιπόν, εξαντλώντας όλα τα χρονικά περιθώρια σε αυτή την προσπάθεια, η «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» αποχαιρετά το στόχο της να κάνει πράξη το «για όσα συμφωνούμε πως πρέπει στο νησί μας ν’ αλλάξουν». Παραμένουμε μια ομάδα ενεργών πολιτών που με όποιες δυνάμεις διαθέτει συνεχίζει να βλέπει μπροστά και να προσφέρει εθελοντικά στο νησί και στους κατοίκους του, γιατί στόχος μας δεν υπήρξε ποτέ το «να γίνουμε», αλλά το «να κάνουμε».

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσες και όσους στήριξαν με οποιοδήποτε τρόπο αυτή την προσπάθεια ως εδώ και κυρίως στα μέλη της ομάδας και συνοδοιπόρους μου, για την αγάπη και την εκτίμηση τους, αλλά και για όλα όσα μοιραστήκαμε σ’ αυτό το ταξίδι που μας έφερε πολύ πιο κοντά και σίγουρα, μας έκανε σοφότερους.

Χάρης Βεκρής