“Άνοια, όχι Ανία” – Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης ηλικιωμένων σε οίκους ευγηρίας

Είμαστε τυχεροί που στο νησί μας υπάρχουν τρεις αξιοπρεπείς οίκοι ευγηρίας (στη Νάξο π.χ. δεν υπάρχει ούτε ένα γηροκομείο). Το προσωπικό τους δίνει καθημερινό και ιδιαίτερα δύσκολο αγώνα για την εξυπηρέτηση και τη φροντίδα των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στις μονάδες. Όμως ο “ελεύθερος” χρόνος των γερόντων εκεί μέσα είναι άπλετος. Πολλοί/ές τρόφιμοι υποφέρουν – λίγο ως πολύ – από άνοια, όμως όλοι ανεξαιρέτως υποφέρουν από ανία.

Είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε με την καθοδήγηση των διοικήσεων και του προσωπικού των Ιδρυμάτων, και να στηρίξουμε ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης αυτών των ανθρώπων, των παππούδων και των γιαγιάδων μας. Σε συνεργασία με επαγγελματίες, αλλά και ερασιτέχνες των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, κάποια απογεύματα αυτών των ανθρώπων θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά.

Για να έχουν κάτι να περιμένουν κάθε Τρίτη ή Τετάρτη. Για να μιλήσουν, να παίξουν, να γελάσουν, να κλάψουν. Για να κάνουν κάτι!

Στηρίζουμε τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων του νησιού – Δείχνουμε την αγάπη μας στην τρίτη ηλικία – Εκτιμάμε την αξία της ζωής απ’ την αρχή ως το τέλος.