Χάρης Βεκρής: Γιατί είμαι υποψήφιος στις Περιφερειακές Εκλογές

Γεννήθηκα στη Σύρο. Έχω σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και έχω αποκτήσει πτυχίο κλασσικής κιθάρας από το Ελληνικό Ωδείο. Συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων.

Επαγγελματικά έχω εργαστεί: στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στο Γραφείο του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ με αντικείμενο τη διαχείριση έργων χρηματοδοτούμενων από Ευρωπαϊκά προγράμματα, στη ΔΕΗ με αντικείμενο την οικονομική παρακολούθηση μεγάλων έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τα τελευταία 12 χρόνια είμαι προϊστάμενος του Τομέα Χρηστών Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ Σύρου.

Ασχολούμαι ενεργά με θέματα του νησιού: Υπήρξα μέλος της «Επιτροπής Ανάπτυξης και Αξιοποίησης του Θεάτρου Απόλλων», αντιπρόεδρος του «Συλλόγου Φίλων Τεχνικού Πολιτισμού Ερμούπολης», εμπνευστής και πρόεδρος του FORUM20.21 για τη διεκδίκηση του τίτλου «Σύρος – Κυκλάδες Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021», εμπνευστής και διαχειριστής του «Φεστιβάλ Λουκουμιού», ιδρυτικό μέλος της ομάδας διοργάνωσης του «Syros Jazz Festival» και τα τελευταία 7 χρόνια είμαι εκτελεστικός διευθυντής του «Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ» της Άνω Σύρου.

Όσον αφορά στις δράσεις μου στα κοινωνικά δίκτυα: είμαι δημιουργός και διαχειριστής των ομάδων «ΑΠΟΛΛΩΝ Δημοτικόν Θέατρον Ερμουπόλεως», «Θέλω η Σύρος να είναι Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021», «Νησιώτες υπέρ του Μεταφορικού Ισοδύναμου», «Τα νεοκλασικά της Σύρου εκπέμπουν SOS», και της ομάδας και ραδιοφωνικής εκπομπής «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ».

Έχοντας αποδείξει έμπρακτα – ως ενεργός πολίτης – ότι πολλά μπορούμε να καταφέρουμε με επιμονή και συστηματική δουλειά, πιστεύω πως ως μέλος μιας ισχυρής και έμπειρης ομάδας, που πλαισιώνεται από πρόσωπα τα οποία έρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους, μιας ομάδας που λειτουργεί με σεβασμό στην πολιτική ταυτότητα του καθενός και δίνει φωνή σε εκείνους που έχουν πρόταση, θα μπορέσω να συμβάλω στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων του νησιού μας, όπως: η διάσωση και αξιοποίηση της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς, η μείωση του κόστους μετακίνησης των νησιωτών, η ενδυνάμωση του Νοσοκομείου μας, η επίλυση του προβλήματος στέγασης γιατρών, εκπαιδευτικών και φοιτητών, η βελτίωση των συνθηκών προσβασιμότητας για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, η προστασία των φυσικών και πολιτισμικών μας πόρων.

Στις 8 Οκτωβρίου είμαι στο ψηφοδέλτιο του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου,  με τον Συνδυασμό «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο». Εσύ αποφασίζεις ποιος μπορεί να πάει μπροστά τη Σύρο!