«Η ισχύς» των Συριανών δυνάμεων «εν τη ενώσει» – Η Αργυρένια Παραμάνη στην εκπομπή «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ»

Με σπουδές στη διαιτολογία και πιστοποιημένες γνώσεις αρωματοθεραπείας – βοτανοθεραπείας,  η Αργυρένια Παραμάνη μίλησε ως προσκεκλημένη στη  χθεσινοβραδινή εκπομπή «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» του Χάρη Βεκρή,  για το πώς τα αρώματα και τα βότανα μπορούν να λειτουργήσουν θεραπευτικά, αλλά και για το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με τη δημιουργία φυτικών καλλυντικών.

Δημιουργώντας πριν από μερικά χρόνια τη δική της μικρή επιχείρηση που ονόμασε «ΦΥΣΙΣ», εξιστόρησε το πώς κατάφερε, με μικρά και σταθερά βήματα, να δραστηριοποιηθεί σε έναν αρκετά δύσκολο χώρο, ξεπερνώντας τα βασικά εμπόδια που αντιμετωπίζει στη χώρα μας η γυναικεία επιχειρηματικότητα λόγω των ανισορροπιών στο συνδυασμό επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, αλλά και στις αδυναμίες εξεύρεσης κεφαλαίου για τη χρηματοδότηση των νέων επιχειρηματικών σχεδίων.

Εκφράζοντας την αγάπη της για το νησί που γεννήθηκε και θέλοντας να συμβάλει στην προβολή της Σύρου, η προσκεκλημένη της εκπομπής αναφέρθηκε στο πώς δημιούργησε το ξεχωριστό σαπούνι της με άρωμα λουκούμι τριαντάφυλλο, στου οποίου τις συσκευασίες χρησιμοποίησε οροφογραφίες από νεοκλασικά αρχοντικά του νησιού, αλλά και στο concept των καλλυντικών της που αντλούν έμπνευση από τον πολιτισμό της νεότερης ιστορίας του νησιού.

Κεντρικό σημείο συζήτησης μεταξύ των δυο συνομιλητών της εκπομπής, υπήρξε η ανάγκη της οικοδόμησης συνεργασιών μεταξύ των ντόπιων επαγγελματιών, καθώς και τα οφέλη από τη δημιουργία προϊόντων, ικανών να ξεπεράσουν τα θαλάσσια όρια του νησιού μας. Κάνοντας πράξη το «η ισχύς εν τη ενώσει», η καλεσμένη της εκπομπής αναφέρθηκε αναλυτικά στους συνεργάτες της, με τους οποίους μοιράζεται τις ιδέες και τις πρακτικές της, για τη δημιουργία νέων συνθέσεων, που μπορούν να καλύψουν μέρος της ζήτησης τοπικών προϊόντων τα οποία δεν ανήκουν απαραίτητα στην κατηγορία των ειδών διατροφής.

Κλείνοντας τη 10η ραδιοφωνική εκπομπή της ομάδας ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ, η Αργυρένια Παραμάνη, ως υπεύθυνη του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και στους εθελοντές παραγωγούς εκπομπών του σταθμού, οι οποίοι – στα είκοσι χρόνια λειτουργίας του – κρατούν συντροφιά στο πιστό κοινό του.

Ολόκληρη η ραδιοφωνική εκπομπή στο: https://www.primeradio.gr/audio/220406_220000.mp3

Όλες οι προηγούμενες ραδιοφωνικές εκπομπές στο: https://www.primeradio.gr/?page_id=8575

Επόμενο ραδιοφωνικό ραντεβού της ομάδας ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ, την Μεγάλη Τετάρτη, 20 Απριλίου, στις 10 μ.μ., στον PRIME RADIO 100,3 (για τις Κυκλάδες) και διαδικτυακά, στο primeradio.gr.