Εκπαίδευση και Φοίνικας στη “ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ” – Προσκεκλημένος της εκπομπής ο μαθηματικός, Γιώργος Στεφάνου

Ο μαθηματικός και διευθυντής των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας Κυκλάδων, Γιώργος Στεφάνου, ήταν ο καλεσμένος στη χθεσινή ραδιοφωνική εκπομπής ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ, του Χάρη Βεκρή.

Έχοντας θητεύσει στις αρχές της επαγγελματικής του καριέρας, καθηγητής και υπεύθυνος προσωπικού της Ελληνογαλλικής Σχολής Αθηνών, ο Γιώργος Στεφάνου ανέφερε ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία για την ίδρυση ξενόγλωσσων σχολείων από Καθολικά μοναχικά τάγματα στην Ελλάδα, δίνοντας πληροφορίες για τις διαφορές στις εκπαιδευτικές πρακτικές τους, καθώς και για την απήχηση του έργου τους στην ελληνική κοινωνία. Ο προσκεκλημένος της εκπομπής – με την τριετή εμπειρία του σε ελληνικό σχολείο του Μονάχου – περιέγραψε επίσης σε γενικές γραμμές και την ελληνική εκπαίδευση στη Γερμανία, συγκρίνοντας τα δύο εκπαιδευτικά συστήματα.

Ιδιαίτερη ενότητα της εκπομπής αποτέλεσε η λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας Κυκλάδων και η προσφορά τους στην τοπική κοινωνία, μέσω του εκπαιδευτικού, αλλά και του συμβουλευτικού τους ρόλου, προς τους κατοίκους των νησιών που επιθυμούν να βελτιώσουν την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Ως κάτοικος του Φοίνικα, έθιξε το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στο παραλιακό μέτωπο όταν φυσάει Νοτιάς, επισήμανε τη συμβολή των επιχειρηματιών στη βελτίωση της εικόνας και της οικονομικής δραστηριότητας του χωριού και πρότεινε έργα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

Κλείνοντας την εκπομπή, ο Γιώργος Στεφάνου πρότεινε στους ακροατές να συμμετέχουν σε δραστηριότητες στις οποίες και ο ίδιος αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του, όπως η «Ομάδα Πεζοπόρων Σύρου», αλλά και μια ομάδα που τα μέλη της συναντιόνται τις Κυριακές και παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια.

Ολόκληρη η ραδιοφωνική εκπομπή στο: https://www.primeradio.gr/audio/220209_220000.mp3

Επόμενο ραδιοφωνικό ραντεβού της ομάδας ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, στις 10 το βράδυ, στον PRIME RADIO 100,3 (για τις Κυκλάδες) και διαδικτυακά, στο primeradio.gr.