Μια πόλη φιλική για τα παιδιά, είναι φιλική για όλους – Ο παιδίατρος Ιορδάνης Παπαδόπουλος στην εκπομπή “ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ”

Με καλεσμένο τον παιδίατρο του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, Ιορδάνη Παπαδόπουλο, συνεχίστηκε χθες, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, η ραδιοφωνική εκπομπή ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ, του Χάρη Βεκρή.

Το θέμα της πανδημίας και οι συνθήκες αντιμετώπισής του σε τοπικό επίπεδο ήταν το πρώτο θέμα που θίχτηκε, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι απόψεις και οι συστάσεις του Ιορδάνη Παπαδόπουλου προς τους γονείς, σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό των παιδιών κατά του Covid-19.

Ως κατ’ επιλογή κάτοικος της Σύρου, ο προσκεκλημένος της εκπομπής μίλησε για τα θετικά και τα αρνητικά που έχει εντοπίσει ζώντας με την οικογένειά του στο νησί, ενώ συμφώνησε πως ένα πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας – όπως αυτό που ξεκινά εφέτος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά στην αναβάθμιση κενών διαμερισμάτων και τη διάθεσή τους με προσιτό ενοίκιο στην αγορά – θα ήταν μια σημαντική στήριξη του Δήμου Σύρου Ερμούπολης σε όσους έρχονται να εργαστούν σε Υπηρεσίες και κοινωνικές δομές του νησιού.

Σε συνέχεια πρόσφατου άρθρου του, ο Ιορδάνης Παπαδόπουλος ανέλυσε τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη μιας φιλικής στα παιδιά πόλης και ανέφερε – σε γενικές γραμμές – σε ποιο βαθμό η Σύρος καλύπτει τις προϋποθέσεις του προγράμματος που εδώ και μια δεκαετία «τρέχει» σε διάφορες πόλεις του κόσμου, μέσα από την πρωτοβουλία της UNICEF «Child Friendly Cities». Αποδεικνύοντας πως μια πόλη φιλική για τα παιδιά, είναι φιλική για όλους, ο προσκεκλημένος της εκπομπής ευχήθηκε σύντομα, να έρθει και η σειρά της Σύρας να πάρει το βραβείο, ως το πρώτο ελληνικό «Child Friendly Island».

Η εκπομπή έκλεισε με αναφορά στο περιβαλλοντικό θέμα του νησιού που έχει διχάσει την τοπική κοινωνία, με τον Ιορδάνη Παπαδόπουλο, ως μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, να εκφράζει την ανάγκη να δοθούν σύντομα οι απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί, τόσο από τον Ιατρικό Σύλλογο, όσο και από πολίτες τους νησιού.

Ολόκληρη η ραδιοφωνική εκπομπή στο: https://www.primeradio.gr/podcasts/220126_220000.mp3

Επόμενο ραδιοφωνικό ραντεβού της ομάδας ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ, την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, στις 10 το βράδυ, στον PRIME RADIO 100,3 (για τις Κυκλάδες) και διαδικτυακά, στο primeradio.gr.