Δημιουργία πάρκου σκύλων στη Σύρο

της Γιώρμαρη Ρεμιδιανάκη*

Όποιος έχει έρθει στη Σύρο αναγνωρίζει την μοναδική ομορφιά της και τον πλούσιο πολιτισμό του τόπου. Είναι εμφανές ότι η κοινωνία της είναι δεκτική στη συνεχή βελτίωση, όπως κάθε πολιτισμένη κοινωνία οφείλει.

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο σεβασμός στα ζώα είναι σημάδι πολιτισμού, προτείνουμε με την ΣΕΙΡΑ μας τη δημιουργία ενός χώρου – συμβόλου πολιτισμού! Ας βοηθήσουμε τα σκυλάκια του νησιού να κοινωνικοποιηθούν!

Τα δεσποζόμενα ζώα είναι μέρος της κοινωνίας μας. Ας ενταχθούν λοιπόν ομαλά σε αυτή!  Ας δώσουμε την ευκαιρία στους κηδεμόνες τους να απολαύσουν βόλτες με τον τετράποδο φίλο τους, χωρίς ανησυχία για την ασφάλεια του! Ας γίνει το πάρκο σκύλων σημείο συνάντησης για φιλόζωους, όπου θα έρχονται και σε επαφή με την φύση!

Η δημιουργία πάρκου σκύλων θα βοηθήσει όλους μας, έχοντες σκυλάκι ή μη. Τι μεγάλη ανησυχία προκαλεί σε ένα ποδηλάτη ή ένα γονέα με μικρό παιδί, ένα ελεύθερο σκυλί! Με το πάρκο αυτό τα σκυλάκια θα έχουν τη δυνατότητα να ασκηθούν σε περιφραγμένο, οριοθετημένο χώρο και αυτό σημαίνει περισσότερη ασφάλεια για όλους μας!

Για τους παραπάνω λόγους και για πολλούς, πολλούς ακόμη…. ΣΥΡΑ ήρθε η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ να γίνεις Pet friendly!

Μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια υπογράφοντας εδώ: https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/demos_surou_ermoupoles_demiourgia_parkou_gia_skulous_ermoupole_surou/?rc=fb&fbclid=IwAR10j5iI4StSEotDm8y3VN6zzVccbn_9idimJBSrBK585KubVxeKrpNT6ZE

(*) Η Γιώρμαρη Ρεμιδιανάκη είναι οικονομολόγος και εργάζεται στο Τελωνείο Σύρου