Πρεμιέρα της ραδιοφωνικής εκπομπής «ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» του Χάρη Βεκρή – Πρώτος προσκεκλημένος ο πολιτικός μηχανικός, Μηνάς Μπουγιούρης

Πρεμιέρα έκανε χθες, 1η Δεκεμβρίου, η ραδιοφωνική εκπομπή της ομάδας του Χάρη Βεκρή «ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ», στον PRIME RADIO 100,3. Η εκπομπή, που θα μεταδίδεται κάθε δεύτερη Τετάρτη, στις 10 το βράδυ και θα ασχολείται με θέματα και πρωτοβουλίες ανθρώπων της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, ξεκίνησε με προσκεκλημένο τον πρόεδρο του Συλλόγου Μελετητών – Μηχανικών Νομού Κυκλάδων, Μηνά Μπουγιούρη.

Η κοινή προσπάθεια και των δυο συνομιλητών μέσα από την ομάδα «Τα νεοκλασικά της Σύρου εκπέμπουν SOS» για τη διάσωση του κτιριακού πλούτου της Σύρου, ήταν το βασικό θέμα της συζήτησης, ενώ έγιναν ενδιαφέρουσες αναφορές στις βραβεύσεις του αρχιτεκτονικού γραφείου «Χωρογράφοι», αλλά και στην πρόσφατη συμμετοχή του Μηνά Μπουγιούρη στον «Μαραθώνιο της Αθήνας».

Το video podcast της εκπομπής είναι διαθέσιμο στο: https://youtu.be/nAtRGxKMMK0 και ολόκληρη η εκπομπή στο: https://www.primeradio.gr/podcasts/211201_220000.mp3.

Κάποια αποσπάσματα των όσων ειπώθηκαν στην εκπομπή από τον Μηνά Μπουγιούρη:

Ο Μαραθώνιος είναι σαν σχολείο. Ένα session είναι η προετοιμασία κι ένα ταχύρρυθμο session, η ημέρα του αγώνα! Από τα 42 χλμ και 195 μ. τα πιο δύσκολα είναι αυτά από τον καναπέ ως την εξώπορτα. Μετά όλα έρχονται μόνα τους. 

Η κατάσταση της Ερμούπολης είναι τέτοια που δεν έχει την πολυτέλεια της αναμονής – χρονικά. Δυστυχώς ποτέ δεν υιοθετήθηκαν οι προτάσεις μας, δεν τις αγκάλιασε κάποιος εκ των πολιτικών μας σε θέση ευθύνης, δεν έχτισε πάνω σε αυτές, με αποτέλεσμα να χαθεί υπερπολύτιμο χρονικό διάστημα και πολλές ευκαιρίες.

Η έννοια της γραφειοκρατικής αποτελεσματικότητας που με σθένος προκρίνουμε ως λύση ήταν η αιχμή του δόρατος στην ατζέντα του Μπάρακ Ομπάμα κατά την προεδρική του θητεία στις ΗΠΑ. Δεν ήταν δική μας διατύπωση. Ήταν ένα «δάνειο». Θεωρήσαμε ότι σε μια εποχή που το ελληνικό κράτος έχει τόσο μεγάλα οικονομικά προβλήματα, η έννοια της γραφειοκρατικής αποτελεσματικότητας, προφανώς συνεπικουρούμενη με μια δέσμη μέτρων, θα έδινε απίστευτη ώθηση στο νησί της Σύρου.

Δεν απογοητευόμαστε. Απλά θέλουμε τον χρόνο μας για να συνέλθουμε διότι το σοκ ήταν και είναι μεγάλο, ενώ μας έχει μείνει προίκα το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου – η ευαισθητοποίηση.

Η πόλη του Ερμή, τείνει να γίνει η πόλη του Μορφέα. Αν δεν έχει ήδη γίνει. Αυτό που λέμε, είναι να γίνουμε ξανά η πόλη του Ερμή και «ξυπνώντας», να μην ξεχάσουμε τα όνειρα που μας έφερε ο Μορφέας. Η κατάσταση που βιώνει το νησί να είναι παρένθεση και όχι ο κανόνας.  

Επόμενο ραδιοφωνικό ραντεβού της εκπομπής «ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ», την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, στις 10 μ.μ., στον PRIME RADIO 100,3 (για τις Κυκλάδες) και διαδικτυακά, στο primeradio.gr.