Ο Μαρίνος Μαραγκός στην 3η εκπομπή “ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ” – «Έξυπνες πόλεις», «ψηφιακοί νομάδες» και «ασφάλεια στο διαδίκτυο», μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στην εκπομπή του Χάρη Βεκρή

Ο Μαρίνος Μαραγκός πήρε τη σκυτάλη των προσκεκλημένων της εκπομπής «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ», του Χάρη Βεκρή, που μεταδόθηκε χθες, Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, από τον ραδιοφωνικό σταθμό των Κυκλάδων PRIME RADIO 100,3.

Με σπουδές στο χώρο της τεχνολογίας και μακροχρόνια επαγγελματική εμπειρία στις τηλεπικοινωνίες, ο Μαρίνος Μαραγκός επικεντρώθηκε σε τρόπους αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών της Σύρου.

Η αναβάθμιση του δικτύου τηλεπικοινωνιών, μέσω της χρήσης οπτικών ινών με την υποστήριξη των Δήμων, είναι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη περιοχών που δεν έχουν επενδυτικό ενδιαφέρον για τις εταιρίες τηλεφωνίας. Ως μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να μελετηθεί και ο μεσαιωνικός οικισμός της Άνω Σύρου, έτσι ώστε να μεταμορφωθεί σε πόλο έλξης «ψηφιακών νομάδων».

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ήταν τα όσα ανέφερε ο προσκεκλημένος της εκπομπής για τα σύγχρονα μοντέλα των «έξυπνων πόλεων», που ήδη εφαρμόζονται σε κάποιες πόλεις της Ελλάδας και σε πολλές πόλεις του εξωτερικού. Αντλώντας πληροφορίες για τον ίδιο της τον οργανισμό, η Δημοτική Αρχή μιας «έξυπνης πόλης» ή ενός «έξυπνου νησιού», διαθέτει επαρκή δεδομένα για τις αποφάσεις που χρειάζεται να πάρει. Ο έλεγχος της παράνομης στάθμευσης, η στάθμευση σε στροφές λεωφορείων ή σε διαβάσεις ΑΜΕΑ, είναι μόνο κάποια ενδεικτικά παραδείγματα προβλημάτων του νησιού μας που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με την εφαρμογή ενός μοντέλου Smart City.

Ολοκληρώνοντας τα θέματα νέων τεχνολογιών με συμβουλές για ασφαλή χρήση του διαδικτύου, ο Μαρίνος Μαραγκός έκλεισε τη γιορτινή εκπομπή της ομάδας «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ», με μια μικρή ιστορία από την Κύπρο, αποκαλύπτοντας και την άλλη, εξωεπαγγελματική του  πλευρά, που όπως ανέφερε και ο ίδιος, είναι αυτή του «αφηγητή λαϊκών παραμυθιών».

Το video-podcast της εκπομπής: https://www.youtube.com/watch?v=dc-qq9wf9i4

Ολόκληρη η ραδιοφωνική εκπομπή στο:  https://www.primeradio.gr/podcasts/211229_220000.mp3?fbclid=IwAR1OYjibJKbPgHMr0R5-pRkM3x2KyvCfYAZhQh2FmPOqxTWm7ig6oQyph6I

Επόμενο ραδιοφωνικό ραντεβού της εκπομπής «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, στις 10 μ.μ., στον PRIME RADIO 100,3 (για τις Κυκλάδες) και διαδικτυακά, στο www.primeradio.gr.