Η Φραγκίσκα Μηλιού στη 2η εκπομπή ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ του Χάρη Βεκρή – Νεολαία, ναυτικές οικογένειες και συνοικία Ανάστασης, μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν

Με προσκεκλημένη την Φραγκίσκα Μηλιού μεταδόθηκε χθες, Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, από τον ραδιοφωνικό σταθμό PRIME RADIO 100,3 η δεύτερη εκπομπή της ομάδας ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ, του Χάρη Βεκρή.

Ξεκινώντας με θέματα που αφορούν στην επαγγελματική της ιδιότητα, ως χημικός στην τοπική Υπηρεσία του Γενικού Χημείου του Κράτους, η Φραγκίσκα Μηλιού ενημέρωσε τους ακροατές της εκπομπής για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται όλον το χρόνο, στα καταστήματα εστίασης του νησιού, μέσω των οποίων κρίνεται γενικά ασφαλής η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών από τους ενήλικους πελάτες τους. Παρόλα αυτά, συνέστησε την επιλογή εμφιαλωμένων ποτών και αντί για χύμα.

Ως πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σύρου, περιέγραψε το περιβάλλον που θα πρέπει να δημιουργήσει ο Δήμος για τη νεολαία του νησιού, με χώρους για παιδιά που θα έχουν κύριο άξονα την επαφή τους με τις τέχνες και τις επιστήμες, την καλλιέργεια περιβαλλοντικής ευαισθησίας και τον σεβασμό στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά μας.

Ως σύζυγος ναυτικού και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ναυτικών «Άγκυρα», η Φραγκίσκα Μηλιού αναφέρθηκε στους λόγους δημιουργίας του μοναδικού ανάλογου συλλόγου σε όλη τη χώρα, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των ναυτικών, καθώς και στις δράσεις, κυρίως φιλανθρωπικού χαρακτήρα του Συλλόγου.

Κατοικώντας στην περιοχή της Ανάστασης και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα προβλήματα της συνοικίας, επισήμανε την έλλειψη καθαριότητας, το αναξιοποίητο γηπεδάκι, το τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα, τον περιορισμένων αριθμό θέσεων στάθμευσης, αλλά και την έλλειψη της ζωντάνιας που δημιουργούσαν κάποτε τα ταβερνάκια της περιοχής. Η μεταμόρφωση του παραμελημένου σήμερα οικισμού σε ένα πόλο επίσκεψης και έλξης κατοίκων και επισκεπτών του νησιού, θα μπορούσε να αποτελέσει μια διέξοδο αποσυμφόρησης του κέντρου της πόλης.