Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί… υπάρχει ελπίδα.

Στην πρώτη παρουσίαση της πρωτοβουλίας μας, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022,  αναφέραμε πως […] ξεκινάμε με τις εξής αφετηρίες: Μία Σύρα ανοιχτή προς όλες και όλους: Ένα νησί που δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες των κατοίκων του, με ιδιαίτερη μέριμνά για τα «θέλω» των παιδιών και των ατόμων με κινητικά προβλήματα. […]

Κλείνοντας, προσκαλέσαμε όσες και όσους ζουν ή απλά, αγαπούν τη Σύρο, να συμμετέχουν και να αναδείξουν ζητήματα, να εκφράσουν προβληματισμούς, αλλά και να προτείνουν λύσεις, επικοινωνώντας μαζί μας είτε μέσω e-mail (info@syraseirasou.gr), είτε μέσω της συμπλήρωσης σχετικής φόρμας στο blog της ομάδας.

Η πιστοποίηση πως αυτή μας η προσπάθεια έχει νόημα, ήρθε με το πρώτο email που λάβαμε:

Καλησπέρα σας. Με αφορμή την υποψηφιότητά σας για τον Δήμο Σύρου -Ερμούπολης θα ήθελα να σας εκφράσω την αγανάκτηση ενός 16χρονου σχετικά με τον αθλητισμό στη Σύρο .

Πλέον ο σημερινός δήμος, αλλά και ο προηγούμενος με τις ενέργειες του, είναι σαν να μας λέει «καθίστε σπίτι σας». Για ποιο λόγο τα εξωτερικά γήπεδα του αθλητικού κέντρου «Δημήτριος Βικέλας» είναι κλειστά για τις παρέες παιδιών, όπως και το κλειστό γήπεδο, αφού τα έργα ακόμα να τελειώσουν; Άρα για να παίξει ένα παιδί μπάσκετ πρέπει είτε να γραφτεί σε μια ομάδα, είτε να πάει στον Πάγο, κάτι που απαιτεί μεταφορικό μέσο για τους νέους που μένουν Ερμούπολη. Και τελευταίο: τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ομάδες και όχι από απλές παρέες παιδιών. Με δυο λόγια, κανένας δεν ενδιαφέρεται για τη διασκέδαση των παιδιών μέσα από τα ομαδικά αθλήματα.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση και ελπίζω να κάνετε ανακοινώσεις με προτάσεις γι` αυτά τα θέματα.

ΥΓ. Πως γίνεται τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, ακόμα και οι μικρές Κυκλάδες, να έχουν γήπεδα για τα παιδιά και η πρωτεύουσα να μην έχει; Παράξενο!

Η «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» ανοίγει τα μάτια και τα αυτιά της σε κάθε πολίτη του νησιού, που πιστεύει πως έχει κάτι να προτείνει, κάτι να συνεισφέρει σε αυτή την κοινή προσπάθεια, έτσι ώστε το πρόγραμμα που θα ανακοινώσουμε πριν τις εκλογές, να έχει προκύψει μέσα από τη συνεργασία και τη συμμετοχή, και να έχει την έγκριση της τοπικής κοινωνίας. Δύναμή μας είναι οι ιδέες και οι ελπίδες των Συριανών.

Για όσα συμφωνούμε πως πρέπει στο νησί να αλλάξουν, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην προσπάθεια. Ενεργή συμμετοχή σημαίνει αποτελεσματικότερη διαχείριση.