ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ σε κόμικς τοίχου! Για όσα συμφωνούμε πως πρέπει στο νησί να αλλάξουν.

Μετά τη δημιουργία της ομάδας ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ και την παραγωγή της ομώνυμης ραδιοφωνικής εκπομπής μας στον PRIME RADIO, εμπλουτίζουμε τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις μας στο τοπικό γίγνεσθαι, με την παρουσίαση της σειράς «κόμικς τοίχου», που σχεδιάζει ο συριανός σκιτσογράφος Τάσος Μαραγκός (TASMAR).

Με τίτλο του εξώφυλλου «Για όσα συμφωνούμε… πως πρέπει στο νησί να αλλάξουν», το νέο εγχείρημα της ομάδας «ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» στοχεύει στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση πολιτών και αρχών, για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, μέσω συγκεκριμένων παρεμβάσεων, ικανών να βελτιώσουν την καθημερινότητα, αλλά και τη μελλοντική πορεία του νησιού μας.

Οι σελίδες του κόμικ ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ θα αναρτώνται σε μηνιαία βάση, τόσο διαδικτυακά, σε τοίχους κοινωνικών δικτύων, όσο και σε μορφή αφίσας, σε τοίχους και βιτρίνες καταστημάτων του νησιού. Με πρωταγωνιστές τους τρεις χαρακτήρες του εξώφυλλου που πρωτοπαρουσιάζεται σήμερα, τα σκίτσα του Τάσου Μαραγκού – βασισμένα σε ιδέες και σενάρια των μελών της ομάδας – αναμένεται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών τους για το προσεχές διάστημα και συγχρόνως, να αναδείξουν ξεκάθαρα πολλά από τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους του νησιού και για τα οποία οφείλει να δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον η δημοτική αρχή του τόπου.

Τάσος Μαραγκός

Ο Tasmar, κατά κόσμον Τάσος Μαραγκός,  γεννήθηκε στη Σύρο το 1977. Δημιουργεί κόμικς και εικόνες από το 1998. Δουλειές του έχουν τυπωθεί και παρουσιαστεί σε διάφορα έντυπα και websites της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το 2012, το κόμικς του, Hard Rock, παρουσιάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας του Βερολίνου στο πλαίσιο της μέρας Graphic Novel Day. Το 2019 ήταν ο τιμώμενος καλλιτέχνης του Comicdom Con Athens 2019.

Τον Νοέμβριο του 2021 κυκλοφόρησε το βιβλίο του Hard Rock – School, Drugs & Rock N’ Roll στην Ιταλία από την εκδοτική Edizioni Mesogea. Ζει στην Αθήνα με τη γάτα του και προσπαθεί να επιβιώνει δημιουργώντας εικόνες και κόμικς. Θα βρείτε βιβλία και κόμικς του με τους ακόλουθους τίτλους: Hard Rock, Hard Porn, Kuro the Black Magik Kat, Death Pandemic, Όλα είναι Κόμικξς, Αδέσποτα Σκίτσα, Super Condom, Holy Shit Comix!, Tasmar’s sketchbook#1 – Inktober 2017, Krak komiks, Big Bang!