ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ: μία σου – μία μου. Ένα παιγνίδι ερωταπαντήσεων με τη Δέσποινα Συλιβάνη

Με διαφορετική δομή βγήκε «στον αέρα» στις 18 Μαΐου η ραδιοφωνική εκπομπή της ομάδας  ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ, που εδώ και 6 μήνες μεταδίδεται κάθε δεύτερη Τετάρτη από τη συχνότητα του PRIME RADIO 100,3.  Έχοντας προσκεκλημένη τη δημοσιογράφο Δέσποινα Συλιβάνη, η εκπομπή εξελίχτηκε σε ένα παιχνίδι ερωταπαντήσεων μεταξύ του οικοδεσπότη, Χάρη Βεκρή και της καλεσμένης του,  διαμορφώνοντας ανάλογα και τον τίτλο της εκπομπής, σε «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ: μία σου – μία μου».

Μετά τη σύντομη αναφορά στην πολυετή επαγγελματική της ενασχόληση στο χώρο της δημοσιογραφίας, η Δέσποινα Συλιβάνη μίλησε για όσα κάνουν το επάγγελμα της ενδιαφέρον, αλλά και για εκείνα που την στεναχωρούν. Εξαγγελίες έργων που για πολλά χρόνια μένουν στα χαρτιά και υποσχέσεις για επίλυση προβλημάτων που παραμένουν άλυτα για δεκαετίες, είναι τα θέματα που πολλές φορές την απογοητεύουν, γιατί στερούν από το νησί μας εκείνα τα βήματα προόδου που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των κατοίκων του.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του οικοδεσπότη, η Δέσποινα Συλιβάνη διευκρίνισε πως η έλλειψη κριτικής από πλευράς των δημοσιογράφων σε τοπικό επίπεδο, οφείλεται – κυρίως – στην κάλυψη μεγάλης ποικιλίας θεμάτων, που – εκ των πραγμάτων – στερεί τη δυνατότητα εμβάθυνσης και τεκμηριωμένου αντίλογου. Εκφράζοντας, μέσα από την πολυετή επαγγελματική εμπειρία της, την άποψη πως και σε τοπικό επίπεδο το βάρος της ενημέρωσης έχει μετατοπιστεί από τον έντυπο, στον ηλεκτρονικό τύπο, ανέφερε πως ο βαθμός επηρεασμού της τοπικής κοινής γνώμης από τα τοπικά ΜΜΕ δεν είναι σημαντικός, αφού οι περισσότεροι αναγνώστες ενδιαφέρονται σε μεγαλύτερο βαθμό για κοινωνικά θέματα και πολύ λιγότερο για όσα συζητούνται στο Δημοτικό και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, παρότι οι αποφάσεις των συγκεκριμένων οργάνων έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα και το μέλλον του νησιού μας.

Απαντώντας στα ερωτήματα της φιλοξενούμενής του, ο Χάρης Βεκρής μίλησε για το πώς ξεκίνησε το 2012 η πρωτοβουλία του, να θέσει η Σύρος υποψηφιότητα για τον τίτλο της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021», αλλά και για τα συστατικά της μεγάλης επιτυχίας που γνώρισε το «Φεστιβάλ Λουκουμιού», το οποίο εμπνεύστηκε και συντόνισε τη διετία 2013-14. Σχετικά με το Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ», του οποίου είναι εκτελεστικός διευθυντής και βασικός συντελεστής από τη δημιουργία του, το 2017 ως σήμερα, αναφέρθηκε τόσο στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, που το καθιστούν μοναδικό ανάμεσα στα φεστιβάλ της χώρας, όσο και στα οφέλη που προκύπτουν για το νησί, μέσω της σημαντικής προβολής του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου.

Μιλώντας για τους «Νησιώτες υπέρ του Μεταφορικού Ισοδύναμου» και «Τα νεοκλασικά της Σύρου εκπέμπουν SOS», δυο ομάδες που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια στο facebook, ανέφερε πως και οι δύο έχουν προσφέρει στην ανάδειξη και τη διατήρηση του ενδιαφέροντος για τα συγκεκριμένα προβλήματα, ενώ συνεχίζουν να συμβάλλουν πιέζοντας τους αρμόδιους να δώσουν λύσεις. Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Δέσποινας Συλιβάνη, διευκρίνισε πως η ομάδα «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» έχει δείξει ως τώρα πως δεν περιορίζει τη δράση της στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά αναζητά και άλλους τρόπους προώθησης των θέσεών της. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» να μετεξελιχθεί σε μια ομάδα δυναμικών και δημιουργικών πολιτών του νησιού, που θα διεκδικήσει τα ηνία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Όλες οι ραδιοφωνικές εκπομπές στο: https://www.primeradio.gr/?page_id=8575

Επόμενο ραδιοφωνικό ραντεβού της ομάδας ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ, την Τετάρτη, 1 Ιουνίου, στις 10 μ.μ., στον PRIME RADIO 100,3 (για τις Κυκλάδες) και διαδικτυακά, στο primeradio.gr.