Ο Βαγγέλης Αραγιάννης στη «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ»

Συνεχίζοντας τον β΄ κύκλο της στη συχνότητα του «PRIME RADIO 100,3», η εκπομπή «ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» του Χάρη Βεκρή, φιλοξένησε χθες, Πέμπτη 11 Μαΐου, τον διοργανωτή του Φεστιβάλ Τζαζ της Σύρου, Βαγγέλη Αραγιάννη.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τις αναμνήσεις του προσκεκλημένου από την πρώτη περίοδο επαφής του με τη μουσική, μέσα από τις ραδιοφωνικές εκπομπές του Γιάννη Πετρίδη και η οποία οδήγησε, στα φοιτητικά του χρόνια, στη συμμετοχή του – μαζί και με τον οικοδεσπότη της εκπομπής – στο συριανό ροκ συγκρότημα «Δίλεπτον Μίσους».  Ερχόμενος στο σήμερα, μίλησε ως μέλος της «Ορχήστρας των Κυκλάδων», αλλά και της «Ομάδας Καβάφης», για το πόσο σημαντικοί πρεσβευτές του πολιτισμού του νησιού μας είναι τα δυο αυτά μουσικά σχήματα.

Μέσα από την πολυετή επαγγελματική του εμπειρία στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληροί ένας Δήμος για να καταφέρνει να εκμεταλλεύεται στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, τις χρηματοδοτήσεις των ευρωπαϊκών ταμείων.

Μετά από δυο χρόνια ζωής του Jazz Library, της πρώτης ολοκληρωμένης διαδικτυακής βάσης για την αυτοσχεδιαζόμενη μουσική στην Ελλάδα και την Κύπρο, ο Βαγγέλης Αραγιάννης μίλησε για το πώς προέκυψε η ιδέα της δημιουργίας της, τη σημαντική συμβολή της ομάδας που το υλοποίησε, την ανταπόκριση των επισκεπτών της, αλλά και για την ταινία «Jazzlibrary.gr – From Syros to the Web» που προβλήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η αναφορά στο ερευνητικό και συγγραφικό έργο του καλεσμένου της εκπομπής ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του βιβλίου του «22 Βήματα στη Σύγχρονη Τζαζ» που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2022.

Μιλώντας για το Φεστιβάλ Τζαζ της Σύρου που ξεκίνησε πριν δέκα χρόνια, ως υπεύθυνος αυτού του θεσμού, αναφέρθηκε στην πορεία και στους σημαντικότερους σταθμούς του, αλλά και στο ξεχωριστό τζαζ κόμικς που τα δύο τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί να διανέμεται δωρεάν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Κλείνοντας, αποκάλυψε μερικές από τις εκπλήξεις που προετοιμάζει η οργανωτική ομάδα για το 11ο Syros Jazz Festival.

Φωτογραφία – Επιμέλεια εκπομπής: Γιάννης Τσιτσώνης

Παραγωγή βίντεο: Ηρακλής Κάιλας

Το podcast της ραδιοφωνικής εκπομπής στο: https://www.primeradio.gr/?page_id=8575

Επόμενο ραδιοφωνικό ραντεβού της ομάδας ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ, την Πέμπτη, 25 Μαΐου, στις 10 μ.μ., στον PRIME RADIO 100,3 (για τις Κυκλάδες) και διαδικτυακά, στο primeradio.gr.