Η εκπομπή ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ «γίνεται Φορέας» – Με καλεσμένο τον Χρήστο Πανοηλία η 1η εκπομπή του Χάρη Βεκρή για το 2022

Αφιερωμένη στο νέο τραγούδι «Φορέας» του Χρήστου (Λάγνη) Πανοηλία, ήταν η εκπομπή ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ, που μεταδόθηκε χθες, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, από τον ραδιοφωνικό σταθμό PRIME RADIO 100,3. Οι εξαιρετικοί στίχοι του τραγουδιού που ακούγεται εύκολα, αλλά παράλληλα βάζει τον ακροατή σε βαθιές σκέψεις, αποτέλεσαν τον οδηγό της συζήτησης των δύο συνομιλητών, των οποίων η γνωριμία και αμοιβαία εκτίμηση πηγάζει από τη συνεργασία τους στην παραγωγή του τραγουδιού «Λουκουμάκι Συριανό» των ΝΤΠ, στο πλαίσιο του LOUKOUMI FESTIVAL 2014.

Οι συντελεστές του εντυπωσιακού videoclip «Foreas» ήταν το πρώτο θέμα στο οποίο έγινε αναφορά, αφού το υψηλής αισθητικής και ποιότητας αποτέλεσμα, αποδεικνύει πως η Σύρος διαθέτει πλέον το ανθρώπινο δυναμικό για να στηρίξει αξιόλογες παραγωγές στο χώρο του θεάματος. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ότι οι ντόπιοι «εθελοντές του πολιτισμού» είναι ένα μοναδικό και σημαντικό κεφάλαιο του νησιού μας, το οποίο δεν συναντάται σε κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας.

Για την επιλογή του Φάρου ως το σκηνικό του videoclip του, ο Χρήστος Πανοηλίας είπε πως τα γυρίσματα στο συγκεκριμένο τόπο πραγματοποιήθηκαν προκειμένου αφενός, να αναδειχθεί η σημαντικότητα του πρώτου φάρου της Ελλάδας (θεμελιώθηκε το 1834) που δυστυχώς τώρα έχει εγκαταλειφθεί στα άγρια στοιχεία της φύσης και αφετέρου, να αξιοποιηθεί ο συμβολισμός του, καλώντας τον ακροατή να γίνει «φορέας» φωτός, ελπίδας, πίστης και αγάπης. Σε ότι αφορά στις ενέργειες διάσωσης του ιστορικού αυτού μνημείου, ο Χάρης Βεκρής αναφέρθηκε στη μελέτη αποκατάστασης του, που εκπονήθηκε – αφιλοκερδώς – από την Τεχνική Εταιρεία «ΧΩΡΟΓΡΑΦΟΙ» (των Μηνά Μπουγιούρη και  Κατερίνας Δούναβη) τον περασμένο Φεβρουάριο. Η συγκεκριμένη μελέτη προσφέρθηκε ως δωρεά στον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, ο οποίος την παρέδωσε στον Δήμο για τα περαιτέρω, χωρίς – όπως φαίνεται – να υπάρχει κάποια εξέλιξη στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει.

Ο Χρήστος Πανοηλίας μίλησε για τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν οι επαγγελματίες του πολιτισμού λόγω τις πανδημίας, αλλά και για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού τραγουδιού. Επίσης, έκανε προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία και αξιοποίηση των πολιτιστικών χώρων του Δήμου και μοιράστηκε με τους ακροατές της εκπομπής τη δική του εμπειρία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ως εργαζόμενος εξ’ αποστάσεως, εξαιτίας των χαμηλών ταχυτήτων wi-fi που έχουν οι περισσότερες περιοχές του νησιού.

Η εκπομπή έκλεισε με το αισιόδοξο και παροτρυντικό μήνυμα του τελευταίου του τραγουδιού, που ίσως μπορεί να μας βγάλει από το λάθος μονοπάτι που έχουμε πάρει: Της πίστης, της ελπίδας, της ευθύνης, της αγάπης και του φωτός… Γίνε φορέας

Ολόκληρη η ραδιοφωνική εκπομπή στο: https://www.primeradio.gr/podcasts/220112_220000.mp3

Επόμενο ραδιοφωνικό ραντεβού της ομάδας ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, στις 10 το βράδυ, στον PRIME RADIO 100,3 (για τις Κυκλάδες) και διαδικτυακά, στο primeradio.gr.