Στον Δήμαρχο Νίκο Λειβαδάρα ο επικεφαλής του Συνδυασμού «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ», Χάρης Βεκρής

Μια ιδιαίτερα φιλική συνάντηση με τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Νίκο Λειβαδάρα,  είχε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, ο επικεφαλής  του Συνδυασμού «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ», Χάρης Βεκρής.

Η βελτίωση της απορροφητικότητας των ενταγμένων σε χρηματοδοτικά προγράμματα έργων του Δήμου επί θητείας της νυν Δημοτικής Αρχής, αλλά και η πρόοδος των εργασιών συντήρησης του Αθλητικού Κέντρου, ήταν τα πρώτα θέματα που συζητήθηκαν. Αναφορά έγινε στο εξαιρετικά ευχάριστο για το μέλλον του νησιού έργο της ηλεκτροκίνησης, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, που αναμένεται σύντομα η έγκριση χρηματοδότησής του και το οποίο αφορά στην αντικατάσταση μέρους του στόλου αυτοκινήτων του Δήμου, καθώς και στην προμήθεια τριών νέων ηλεκτρικών Mini Bus της δημοτικής συγκοινωνίας.

Ειδικότερα, για την επισκευή του Δημαρχιακού Μεγάρου, ο κ. Λειβαδάρας ανέλυσε τις ενέργειες που έχουν γίνει ως τώρα, καθώς και τη βασική αιτία που δεν επέτρεψε στον Δήμο να υποβάλει το έργο για ένταξη στο Πρόγραμμα αναπαλαίωσης εμβληματικών δημόσιων κτιρίων, αφού η μελέτη παραδόθηκε εγκεκριμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού με καθυστέρηση, στις 14/6/2022. Παρόλα αυτά, δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος από την ανταπόκριση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, με την έγκριση του οποίου αναμένεται σύντομα το έργο να εξασφαλίσει την αναγκαία  χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ως σημαντικότερο πρόβλημα για τη νυν, αλλά και για την επόμενη Δημοτική Αρχή του νησιού, κρίθηκε η οικονομική στενότητα την οποία αντιμετωπίζει – λόγω των περιστάσεων – ο Δήμος.  Ο τριπλασιασμός του ενεργειακού κόστους της ΔΕΥΑΣ, αλλά και το υπέρογκο κόστος λειτουργίας του ΧΥΤΑ μετά την απόφαση του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μετακυληθεί στους δημότες. Ως πρόβλημα που απασχολεί σοβαρά και πολλούς άλλους Δήμους της χώρας, αναμένεται να αντιμετωπιστεί συνολικά και με τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Τέλος, ο Δήμαρχος εξήρε τη συμβολή των αιρετών στελεχών της Δημοτικής Αρχής, αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου, που παρά το διαρκώς επιτεινόμενο πρόβλημα υποστελέχωσης, καταβάλλουν αξιέπαινες προσπάθειες για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Η ενημέρωση του υποψήφιου Δήμαρχου, Χάρη Βεκρή και των μελών του Συνδυασμού  «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» σε θέματα  λειτουργίας του Δήμου, θα συνεχιστεί με την πραγματοποίηση ενός κύκλου θεματικών συναντήσεων με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και Διευθυντές των Υπηρεσιών, αλλά και με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.