Ο Νίκος Αλμπανόπουλος στην εκπομπή «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» του Χάρη Βεκρή

Με προσκεκλημένο τον Νίκο Αλμπανόπουλο βγήκε στον αέρα χθες, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, από τη συχνότητα του PRIME RADIO 100,3 η εκπομπή «ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» του Χάρη Βεκρή.

Η δημοσιογραφία, μια ενασχόληση του προσκεκλημένου από την περίοδο που βρέθηκε φοιτητής στα Ιωάννινα, ήταν το πρώτο θέμα της συζήτησης. Με αφορμή αυτό και επειδή διατηρεί πάντοτε στενή σχέση με τη πρωτεύουσα της Ηπείρου, του ζητήθηκε να κάνει μια σύγκριση της εξέλιξης των Ιωαννίνων και της Σύρου, από το 1983 ως σήμερα. Αναφέρθηκε έπειτα στο πρωτοποριακό για την εποχή του, Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας Ερμούπολης, του οποίου υπήρξε δημιουργός και διοργανωτής από το 2005 ως το 2012. Αναπόφευκτα, η συζήτηση στάθηκε μετά στα χρόνια της θητείας του ως δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος, πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και του Ενιαίου Φορέα Στερεών Αποβλήτων των τριών τότε Δήμων του νησιού (2007-2011), όταν οργανώθηκε το δημοτικό δίκτυο ανακύκλωσης, που πολύ γρήγορα βραβεύτηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και το δίκτυο Δάφνη ως πρώτο στην Ελλάδα.

Υπηρετώντας τα τελευταία 7 χρόνια συνεργάτης, πρώτα στο γραφείο του βουλευτή Νίκου Ξυδάκη και από τις τελευταίες εκλογές δίπλα στον βουλευτή και τομεάρχη Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, ο καλεσμένος της εκπομπής αναφέρθηκε στην εμπειρία του στο χώρο του κυβερνητικού έργου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ακόμα, ως πρόεδρος του Συλλόγου Παροχής Φροντίδας και Κατ’ οίκον Νοσηλείας Σύρου, μίλησε εκ των έσω για το πολύτιμο έργο που προσφέρει ο Σύλλογος στους κατοίκους του νησιού μας και τους κάλεσε να τον συνδράμουν αλλά και να ζητήσουν τη συνδρομή του.

Στη συνέχεια ο Ν. Αλμπανόπουλος μίλησε για το βιβλίο του με τον τίτλο «Και θα συναντηθούμε στον παράδεισο» που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι, με αφηγήσεις ζωής τριάντα ανθρώπων της Σύρου και κάλεσε τους νέους του νησιού να ανοιχτούν, κάνοντας «πράγματα» στην κοινωνία και στον πολιτισμό, ιδίως το χειμώνα. «Είναι η σειρά τους», είπε.

Η εκπομπή ολοκληρώθηκε με τον Ν. Αλμπανόπουλο να διαβάζει στους ακροατές ένα ποίημα του Δημήτρη Παπαδίτσα.

Το podcast της ραδιοφωνικής εκπομπής στο: https://www.primeradio.gr/?page_id=8575

Επόμενο ραδιοφωνικό ραντεβού της ομάδας ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ, την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, στις 10 μ.μ., στον PRIME RADIO 100,3 (για τις Κυκλάδες) και διαδικτυακά, στο primeradio.gr.