Η «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» με Συριανά ξύλινα γυαλιά

Με προσκεκλημένο τον Περικλή Θερριό συνιδρυτή – μαζί με την Ελένη Βακονδίου – της εταιρίας Xeyelo Eyewear, συνεχίστηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, από τη συχνότητα του PRIME RADIO 100,3 η εκπομπή «ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» του Χάρη Βεκρή.

Ο φιλοξενούμενος της εκπομπής, γεννημένος στο Αιγάλεω, μίλησε για το πώς αποφάσισε να γίνει Συριανός, για το πώς προέκυψε – πριν 10 χρόνια – η ιδέα της κατασκευής ξύλινων γυαλιών και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν – μαζί με τη σύζυγό του – στο στήσιμο μιας τόσο πρωτοποριακής για τα δεδομένα της εποχής επιχείρησης. Περιγράφοντας την πολύπλοκη παραγωγική διαδικασία των χειροποίητων προϊόντων της εταιρίας που αποτελείται από 30 στάδια, και επισημαίνοντας το χαμηλό ποσοστό κέρδους στη χονδρική πώληση, παρουσίασε με σαφήνεια τους παράγοντες που αυξάνουν την τελική τιμή πώλησης των μοναδικών ξύλινων γυαλιών της πλέον επιτυχημένης start-up του νησιού.

Αντλώντας έμπνευση από τη Σύρο τόσο για τον σχεδιασμό, όσο και για την παρουσίαση των προϊόντων τους, ο Περικλής Θερριός, αφού μίλησε για το μέγεθος της σημερινής παραγωγής της εταιρίας και για τον αριθμό των ατόμων που απασχολεί, αναφέρθηκε στα σχέδια ανάπτυξης του δικτύου λιανικής πώλησης της εταιρίας, που πλέον – εκτός από την Τήνο και τη Σύρο – διαθέτει κατάστημα και στο κέντρο της Αθήνας.

Φωτογραφία – παραγωγή βίντεο: Ηρακλής Κάιλας

Το podcast της ραδιοφωνικής εκπομπής στο: https://www.primeradio.gr/?page_id=8575

Επόμενο ραδιοφωνικό ραντεβού της ομάδας ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ, την Πέμπτη, 9 Μαρτίου, στις 10 μ.μ., στον PRIME RADIO 100,3 (για τις Κυκλάδες) και διαδικτυακά, στο primeradio.gr.