Η ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ για ένα ανοιχτό σχολείο – Προσκεκλημένη της εκπομπής η Λίτσα Παππά, Διευθύντρια του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης

Ο πρώτος κύκλος της ραδιοφωνικής εκπομπής της ομάδας  ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ στον PRIME RADIO 100,3 έκλεισε την Τετάρτη, 1 Ιουνίου, με προσκεκλημένη του Χάρη Βεκρή, τη Διευθύντρια του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, Λίτσα Παππά.

Γεννημένη στον Πειραιά και με ρίζες από την Ήπειρο, η Λίτσα Παππά μετακόμισε μαζί με τον συριανής καταγωγής σύζυγο της πριν δυο και πλέον δεκαετίες στη Σύρο, με την οποία δηλώνει ως σήμερα ερωτευμένη. Εκείνο που την κέρδισε από την πρώτη στιγμή στο νησί, ήταν ο πολιτισμός και η ομορφιά του τοπίου, στοιχεία τα οποία και η ίδια από τη θέση της στην εκπαίδευση φροντίζει να διατηρηθούν, μέσα από κατάλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να γίνουν ενεργοί πολίτες και να νοιάζονται για τον δημόσιο χώρο.

Ως διευθύντρια του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου, η «κυρία Λίτσα» μίλησε για την ιστορία του σχολείου «του Κουκουλά» και ευχήθηκε μια μέρα το σχολείο να πάρει το όνομα του Μάνου Ελευθερίου, ο οποίος υπήρξε μαθητής του. Αναλύοντας τις διαφορές και τα πλεονεκτήματα των πειραματικών σχολείων, καθώς και τη συνεισφορά τους στην εκπαιδευτική πρόοδο, αναφέρθηκε στα ειδικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στο μοναδικό πειραματικό  δημοτικό σχολείο της Σύρου και αποσαφήνισε τους τρόπους με τους οποίους γίνονται δεκτοί σ’ αυτό νέοι μαθητές.

Έχοντας επιστρέψει πρόσφατα από τη Γρανάδα, όπου συμμετείχε ως εκπρόσωπος του σχολείου της σε πρόγραμμα για την εκπαίδευση μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέματα κοινωνικής και συναισθηματικής αγωγής, επισήμανε το πόσο φιλική πόλη για ΑμεΑ είναι η πανέμορφη αυτή πόλη της Ισπανίας, σε αντίθεση με τα όσα ισχύουν στη χώρα μας.  Επιπλέον, αναφέρθηκε στους στόχους του προγράμματος «Υπολογιστική Σκέψη για την Ενίσχυση των Δεξιοτήτων Κοινωνικής – Συναισθηματικής Μάθησης των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» που επίσης χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα  Erasmus + και στο οποίο, εκτός από τη Σύρο, συμμετέχουν φορείς από την Τουρκία, τη  Ρουμανία, την Πορτογαλία και την Πολωνία.

Κλείνοντας, ευχήθηκε τη δημιουργία μιας ομορφότερης κοινωνίας ενεργών πολιτών η οποία μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από τα παιδιά και με την προϋπόθεση ότι όλοι μας θα κρατήσουμε τη χαρά και την ομορφιά της παιδικής ηλικίας σε ολόκληρη της ζωή μας.

Όλες οι ραδιοφωνικές εκπομπές στο: https://www.primeradio.gr/?page_id=8575

Η ομάδα  ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ σας εύχεται ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και σας περιμένει στο πάρτι λήξης του 1ου κύκλου των εκπομπών της, την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ., στην Αίθουσα Τέχνης SYROS ART GALLERY, Χίου 55, Ερμούπολη.

Ραντεβού τον Οκτώβριο, στον PRIME RADIO 100,3 (για τις Κυκλάδες) και διαδικτυακά, στο primeradio.gr.