Χριστουγεννιάτικος Προορισμός: Σύρος – Το Syros Christmas Festival of Lights στο νέο κόμικ της ομάδας «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ»

Την πρόταση της για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης τους χειμερινούς μήνες και παράλληλα, την προβολή των φυσικών και πολιτισμικών πόρων του νησιού μας, επαναφέρει στο προσκήνιο με το νέο της κόμικ τοίχου η ομάδα «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ».  Με στόχο την ανάδειξη της Σύρου σε σημαντικό Χριστουγεννιάτικο προορισμό, από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και την ημέρα των Φώτων, χρονικό διάστημα κατά το οποίο σύμφωνα με την παράδοση, στις Κυκλάδες επικρατεί ο φόβος των καλικάντζαρων που τριγυρίζουν τη νύχτα στους δρόμους, μπαίνουν στα σπίτια από τις καμινάδες και ανακατεύουν ό,τι βρουν μπροστά τους, η Σύρος φωτίζεται, ζωντανεύει και μας προσκαλεί να την εξερευνήσουμε γιορτάζοντας όλοι μαζί.

Το συγκεκριμένο μέτρο του Προγράμματος Έργων & Δράσεων 2024 – 2028  της ομάδας «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ», το οποίο αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στη στήριξη της ντόπιας επιχειρηματικής δραστηριότητας, αποτελείται από τις εξής τρεις δράσεις:

  • Syros Christmas Festival of Lights. Νεοκλασικά κτίρια και επιλεγμένες τοποθεσίες του νησιού, μετατρέπονται σε καμβά που πάνω τους αποτυπώνονται εικόνες από προβολές φωτός και 3D χαρτογραφήσεις βίντεο. Χρώματα μεταμορφώνουν τη νυχτερινή όψη της Σύρου, προκαλώντας ένα άκρως εντυπωσιακό θέαμα.
  • Στο δρόμο των Μάγων. Μέσω ειδικής εφαρμογής κινητού τηλεφώνου ο επισκέπτης, αλλά και ο κάτοικος, ξεκινά την περιήγηση στη Χριστουγεννιάτικη Σύρο, αναζητώντας τις Φάτνες που ετοιμάζονται στους Καθολικούς Ναούς του νησιού, διατηρώντας την όμορφη παράδοση της Καθολικής Εκκλησίας που ξεκίνησε το 1223 από τον Άγιο Φραγκίσκο στο Greccio της Ιταλίας.
  • Το Σπίτι του Άι Βασίλη. Η επιτυχημένη διοργάνωση στην Έπαυλη Τσιροπινά της Ποσειδωνίας αναβαθμίζεται σε ένα ολοκληρωμένο Christmas Market για μικρούς και μεγάλους, με ειδικά σχεδιασμένα περίπτερα και πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από το καλλιτεχνικό δυναμικό του νησιού. Παράλληλες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε Χρούσσα και Πισκοπειό.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ!

Η σειρά κόμικς της ομάδας «ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» στοχεύει στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση πολιτών και αρχών, για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, μέσω συγκεκριμένων παρεμβάσεων, ικανών να βελτιώσουν την καθημερινότητα, αλλά και τη μελλοντική πορεία του νησιού μας. Οι σελίδες του κόμικ αναρτώνται σε μηνιαία βάση, τόσο διαδικτυακά, σε τοίχους κοινωνικών δικτύων, όσο και σε μορφή αφίσας, σε τοίχους και βιτρίνες καταστημάτων του νησιού. Σκίτσο: Τάσος Μαραγκός