Η «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» στον Δημοτικό Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό «ΑΙΓΑΙΟ»

Συνάντηση του υποψήφιου δήμαρχου Χάρη Βεκρή και μελών της ομάδας «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ραδιοτηλεοπτικής Επιχείρησης Δήμου Σύρου – Ερμούπολης», πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού «Αιγαίο Live 95,8», στην Πιάτσα της Άνω Σύρου.

Η «Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση» που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1988, είναι ο παλαιότερος αδειοδοτημένος ραδιοφωνικός σταθμός της Σύρου και ο τέταρτος δημοτικός ραδιοσταθμός που ιδρύθηκε στην Ελλάδα. Από το 2011, με τη σύσταση του ενιαίου Δήμου, ο σταθμός συνεχίζει τη λειτουργία του ως «Ραδιοτηλεοπτική Επιχείρηση Δήμου Σύρου – Ερμούπολης», με επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο που ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Σύρου – Ερμούπολης. Μετά την παύση λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού το 2018, ο ραδιοφωνικός σταθμός συνεχίζει να λειτουργεί ως σήμερα, με την επωνυμία «Αιγαίο live 95,8», κυρίως χάρη στο μεράκι και την αγάπη δεκατεσσάρων εθελοντών που επιμελούνται την παραγωγή των ραδιοφωνικών εκπομπών και των καθημερινών δελτίων ειδήσεων.

Κατά τη συνάντηση αποσαφηνίστηκε πως μετά την εξόφληση του χρέους προς τη Digea από τη νυν δημοτική αρχή, οι οφειλές του σταθμού που παραμένουν σε εκκρεμότητα αφορούν αποκλειστικά ασφαλιστικές εισφορές προηγουμένων ετών. H εν λόγω οικονομική εκκρεμότητα αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια ομαλοποίησης της λειτουργίας του σταθμού, που με τις φιλότιμες προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου και των εθελοντών του, πασχίζει να κρατηθεί ζωντανός και αντάξιος της ιστορίας του.

Με δεδομένο το κοινωνικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό έργο που έχει προσφέρει ο «Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση» στο νησί μας όλα τα προηγούμενα χρόνια, η «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» τάσσεται υπέρ της στήριξης του σταθμού από τον Δήμο, προκειμένου αυτός να περάσει σε μια νέα εποχή, εγγυώμενος την πολυφωνία και διατηρώντας τον – εδώ και δεκαετίες – σημαντικό του ρόλο ως ένας φιλόξενος χώρος δημιουργικής ενασχόλησης και εκπαίδευσης των νέων μας στον τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Μέσω μιας εμπλουτισμένης ιστοσελίδας και χρησιμοποιώντας νέες δημοφιλείς πλατφόρμες όπως web TV, ζωντανές εξωτερικές μεταδόσεις, διάθεση του τηλεοπτικού του αρχείου των τελευταίων 20 ετών και παρακολούθηση εκπομπών on demand και podcast με ειδήσεις και ρεπορτάζ από όλες τις Κυκλάδες, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα δυναμικό ειδησεογραφικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό και παράλληλα, σε ένα ιδιαίτερα ζωντανό κύτταρο επικοινωνίας – όλο το χρόνο – στην καρδιά του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου.

Εξασφαλίζοντας την απαιτούμενη οικονομική στήριξη για τον εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού εξοπλισμού του από κατάλληλα χρηματοδοτικά προγράμματα, το κόστος λειτουργίας του προβλέπεται να στηριχθεί από συνεργασίες με γειτονικούς δήμους και με την Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Είναι υποχρέωσή μας, ο Δημοτικός Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός της πρωτεύουσας των Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, να κερδίσει τον Μητροπολιτικό ρόλο που δικαιούται.