Συζητώντας για το Πανεπιστήμιο στη «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ»

Με προσκεκλημένο τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Αναπληρωτή Καθηγητή, Παναγιώτη Κουτσαμπάση, συνεχίστηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου, η εκπομπή «ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» του Χάρη Βεκρή, στη συχνότητα του «PRIME RADIO 100,3».

Αναλύοντας αρχικά, τον ρόλο και τα καθήκοντα του Προέδρου ενός Πανεπιστημιακού Τμήματος, ο καλεσμένος της εκπομπής παρουσίασε την ταυτότητα του Τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου που εδρεύει στη Σύρο, δίνοντας στοιχεία για τον αριθμό των φοιτητών που εισάγονται ετησίως και για το σύνολο των ενεργών σήμερα σε όλα τα έτη σπουδών, για το δυναμικό των διδασκόντων και του διοικητικού προσωπικού, αλλά και για την απορρόφηση των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας.

Με δεδομένο το ότι από την ίδρυσή του ως σήμερα το Τμήμα στεγάζεται σε κτίρια που βρίσκονται διάσπαρτα στο νησί, ο προσκεκλημένος ανέλυσε τον βαθμό στον οποίο καλύπτονται σήμερα οι ανάγκες σε αίθουσες διδασκαλίας, σε χώρους εργαστηρίων, σε γραφεία και γενικά σε υποδομές που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός σύγχρονου πανεπιστημιακού ιδρύματος, ενώ έγινε σαφές πως η περαιτέρω ανάπτυξη του Τμήματος συνδέεται απόλυτα με την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Στρατοπέδου. Ιδιαίτερη αναφορά και συζήτηση έγινε στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν φοιτητές, αλλά και διδάσκοντες, στην εξεύρεση κατοικιών μακροχρόνιας μίσθωσης.

Όσον αφορά στην αλληλεπίδραση του Τμήματος με την τοπική κοινωνία, ο Παναγιώτης Κουτσαμπάσης, αφού αναφέρθηκε σε αρκετές αξιόλογες συνεργασίες που έχουν γίνει ως τώρα με φορείς και επιχειρήσεις του νησιού, μίλησε για τα project που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν προγραμματιστεί στο προσεχές διάστημα, μέσω των οποίων αναμένεται να γίνει ακόμα πιο εμφανές το αποτύπωμα του Πανεπιστημίου στο νησί. Τέλος, αναφορά έγινε στα γκράφιτι που συχνά προσβάλλουν το ιστορικό, κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου, αλλά και στα πάρτι των φοιτητών που πάντα ανοίγουν συζητήσεις, κυρίως λόγω των παραπόνων των κατοίκων της γύρω περιοχής.

Φωτογραφία – Επιμέλεια εκπομπής: Γιάννης Τσιτσώνης

Παραγωγή βίντεο: Ηρακλής Κάιλας

Το podcast της ραδιοφωνικής εκπομπής στο: https://www.primeradio.gr/?page_id=8575

Επόμενο ραδιοφωνικό ραντεβού της ομάδας ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ, την Πέμπτη 8 Ιουνίου, στις 10 μ.μ., στον PRIME RADIO 100,3 (για τις Κυκλάδες) και διαδικτυακά, στο primeradio.gr.